maandag 23 februari 2015

Binnen- of buitenkat?

Hou je je kat binnen of buiten? Daar is voor allebei wel iets voor te zeggen.
Zelf vond ik altijd wel dat een kat lekker vrij buiten rond hoort te struinen. Dus liepen mijn katten lekker buiten rond. Maar na diverse ongelukken met auto's en een verhuizing naar een drukke weg, zijn mijn katten nu min of meer binnenkatten geworden.

Hoewel ze een grote ren (ong. 5 bij 6 meer) tot hun beschikking hebben die ze delen met de konijnen. Ze kunnen zelf door een kattenluik bepalen of ze binnen of buiten willen blijven. Alleen als wij in de zomer de deur graag open zetten, gaan ze verplicht de ren in. Waar ze trouwens ook een binnenhok tot hun beschikking hebben.

Muis zit 's winters eigenlijk altijd binnen en in de zomer denkt hij in de ren te moeten blijven. Maar dan halen wij hem toch in de avond weer naar binnen. Vlekkie holt het liefst in en uit....en vangt ook nog weleens een muisje in de ren of zelfs een keer een vogel! Sommige vogels blijken door het gaas naar binnen te komen!

Ze hebben dus eigenlijk niet zoveel te klagen, daar buiten. Toch vind ik het weleens zielig dat ze niet gewoon rond kunnen struinen. Maar ja, een auto tegen je aan is nog veel zieliger......
Muis in de ren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten